Belépés
hideg gyors etelek vinetta-pad
...1kg vinettat [padlizsan] parazson vagy a gaznyilt langjan vagy a lerben megsutni .Mikor puha ,lehuzni a megsult hejat ,lecsorgatni ,es egy muanyag vagy fa kessel egeszen aprora vagni.,Talba teve reszelni ra egy fej voroshagymat /sot borsot tenni bele es olajjal ki keverni meg egy kis citrom level izesiteni de ha nincs egy kikanal ecet is jo .
Akinek szabad az kikavarhatja majo...
Bundás kenyér


bundás kenyér sok nép konyhaművészetében megtalálható. A franciáknál pain perdu, az angoloknál poor knights of Windsor (Windsor szegény lovagjai), míg Németországban szegény lovagnak nevezik ugyanezt (Armes Ritter). Régi magyar szakácskönyvekben a bundás kenyér még s...
Koch


A kochok a felfújtak családjába tartoznak melyeket a legtöbbször a lerben szoktak elkészíteni. A szó maga (koch) német jövevényszó, és főttet (gekocht, gekochte) jelent....
Rántott zabpehelyszelet
...kb 8 szelethez egy jó csésze zabpehely
egy kevés forróviz, amivel összekeverjük, hogy sűrű pasztaszerű legyen (nem kell főzni)
só, 2-3 cikk fokhagyma, egyéb fűszer izlés szerint
Ha túl sok vizet tettünk hozzá, tegyünk még néhány kanál zsemlemorzsát.

Hagyjuk kb fél órát állni.

Majd felverünk egy tojást 2 kanál liszttel (vagy liszt és viz keveréke...
x
...







Osváth Ilona [Ilike]


757: Kedves Éva nagyon szívesen teljesítem kérésed.
A padlizsánt mi itt vinettének nevezzük,lilás színe miatt.Szenen sütjük,inox eszközzel takarítjuk meg a megsült héjától.Lecsorgatjuk keserű levétől.Miután kihűlt az erre készült fa bárdocskával,vagy inox késsel,hogy meg ne barnuljon ...
x
...-





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


{{{Törölt hozzászólás!}}}
Klári Bartal küldte a TVN.hu-n
.
*Nagy szalonnahatározó***
** **
*Együk vagy főzzünk vele? Nyersen, füstölve vagy főtten? Melyik mire jó?** *
*Nagy szalonnahatározónk segít eligazodni a zsírrétegek között, és az is
kiderül, ...
x
...-







Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...


2016:
Őszibarack ivólé recept
Hozzávalók:
5 kg. őszibarack
9 liter víz
100 db.süssina
70 db.citrompótló
1 teáskanál szalicil.
Elkészítés:
a barackot nyersen turmixolni,a hozzávalókat összekeverni,majd felforralni.
Én a s...
x
...-





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


Csokikrém-fözött
25 dkg cukor
2 dl. tej
4 púpos kanál liszt (evőkanál)
1 egész tojás
5 dkg ráma
4 e. k. kakaó
Ezeket hidegen kikeverem, majd az egészet felfőzöm.
Ha kihűlt hozzáadok 20 dkg rámát.
Ostyába vagy akármi má...
x
...





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


HAGYMÁS-DINNYÉS CSIRKE
Friss salátával a legfinomabb!
Hozzávalók:
● 1 sárgadinnye
● 1 narancs
● 2 evőkanál citromlé
● 2 hagyma
● 15 dkg csirkemellfilé
● 2 evőkanál olaj
● csipetnyi currypor
&...
Memi59 pénteki kommentje
Nagyon szépen köszönöm Neked.
Főzés közben benézek mindnekihez.,közben a tészta a lerben.

Kivánok neked és kedves családodnak nagyon békés,kellemes Húsvéti Ünnepeket

...
Lerben sült tojások
Lerben sült tojások

Hozzávalók

4 tojás
1/4 lila hagyma
1/2 paradicsom, paprika
20 vékony cikk szalonna
vajkrém
reszelt sajt

bors
vaj

Elkészítés:

A tojássütő formát kivajazzuk, mindegyik mélyedésbe 1-1 tojást ütünk, amelyeket sózunk, borsozunk.
Apró...
Kié a kürtőskalács és a Tokaji?
Pontositok a kürtöskalácsal kapcsolatban. Igazatok va egy Erdélyi jelegzetes étes, de nem az egész erdély hanem csak a székelyföld, tehát Udvarhely, csik, Kézdivásárhely stb. , a régi székely területek. Nálunk például ugyanaz az összetétel de nem cső, hanem olyan hosszába ketévágott cső, és amit tepsiben a lerben sütnek meg. Tehát csak a kivitelezés más.
Ami a Tokaji borvidéke...
Szegények sütije
Nagyon egyszerű,nagyon olcsó,és semmit nem kell mérni sem.
Hát nem jó?

Hozzávalók :

1 csésze víz,
1 csésze cukor,
2 csésze liszt,
4 kanál akármilyen lekvár,
6 kanál olaj,
csipet só, vaniliás cukor, fahéj, kevés őrölt szegfűszeg,
1 sütőpor.

Az egészet keverőtálban robottal(vagy kézzel) jól összekavarom,
...
Vázlat
...







Ki tudja ezt jobban megérteni, átérezni Bálintnál? Ő, aki tizenöt Húsvéton, Pünkösdön és Karácsonyon nézett ki a börtön rácsain keresztül, és kint szeretett volna lenni, kint, a rácsokon kívül, otthon, szülei és testvérei között, ő tudja a legjobban megérteni Kuszikát.

Szóljon ez az írás ...
x
...





korzistka gavrila /gabor/ [g...


Egy nagy puszit kuldtem neked mar is, olyan finom cuppanosat, hisz sokan mar el felejtettek, hogy egy vilag hatalom reszese voltunk, A MONARCHIA, onnan maradt reank, a KAIZER,vagy a Csaszar szalonna
#1300
2008. december 1. 08:27
Válaszolj!




...
A harmadik
...
ELÉRHETŐSÉGEM: TELEFON, SMS, E-MAIL CÍM ITT 0036 702831243.


------------------------------------ ------------------------------------ --------------------------


Boldogság

Mi a boldogság? Hát ez a boldogság, amikor hiszed, hogy a lámpában a gáz soha nem fogy el, amikor úgy érzed, hogy Kovács Apollón...
Vineta (padlizsán) bundában
Hidegen, melegen finom a bundában kisütött vineta.

Hozzavalók: 1 szép, nagy vineta, só, bors, liszt, tojás, prézli, olaj
Elkészítése: A vinetát meghámozom és centis karikákra vágom. Lesózom, borsozom.
Egy nagyobb tepsit olajjal kikenek és a lisztben, tojásban, prézliben megm'rtott karikákat belerakom. Mikor a tepsi megtelt, forró lerben megsütöm.
Hús helye...
Erzsébet-szelet
Hozzávalók:21 dkg liszt, 14 dkg vaj, 7 dkg cukor, 1 tojás, 1 csipetnyi szalakáli, 3 ek gyümölcslekváré
piskótához: 6 tojás, 25 dkg cukor, 25 dkg darált dió, 3 ek liszt
krémhez: 3 tojás, 15 dkg cukor, 3 ek kakaópor, 25 dkg vaj

Elkészítés:A lisztet a vajjal elmorzsolom, a cukrot, a tojást és a szalakálit meg a kakaót hozzagyúrom. Kinyújtom a tepsi nagyságára, meg...
Zonda Attila: Boldogság
...
Az írás szerzője bestseller író. Forrás: Lightning Sourse UK Ltd, a világ vezető print on demand és elosztási szolgáltatója.

"Ezúton is szeretnénk köszönetünket kifejezni Zonda Attila írónak, hogy megjelentethettük honlapunkon a Jancsó Pista bácsiról szóló novelláját, ami egyben a Boldogság c. kötet címadó novellája is! A kötet elérhető a United P.C. kiadó ...
Zonda Attila: Boldogság
...

KAPCSOLAT ITT, A JÓL BEVÁLT HELYEN:
E-mail: tanorok@gmail.com
T.: 0036 70 283 1243

Zonda Attiláról bővebben Érd, megyei jogú város, Csuka Zoltán városi könyvtárának Ki kicsoda Érden? című kiadványában olvashat, ezen a linken:



A szerző bestseller író.
Forrás: Ligh...
1 2 
Címkék: Zonda Attila, Armes Ritter, Osváth Ilona, Kedves Éva, Juhászné Szunyogh Mária, Klári Bartal, Lovász Ágnes, HAGYMÁS-DINNYÉS CSIRKE, Húsvéti Ünnepeket, E-MAIL CÍM ITT, Kovács Apollón, Lightning Sourse UK Ltd, Jancsó Pista, United, KAPCSOLAT ITT, BEVÁLT HELYEN, Zonda Attiláról, Csuka Zoltán, gaznyilt langjan, lerben megsutni, megsult hejat, muanyag vagy, kikanal ecet, kikavarhatja majo, franciáknál pain, angoloknál poor, bundás kenyér, felfújtak családjába, lerben szoktak, kevés forróviz, megsült héjától, erre készült, zsírrétegek között, barackot nyersen, hozzávalókat összekeverni, egészet felf&otilde, tojássütő formát, kürtöskalácsal kapcsolatban, egész erdély, régi székely, lerben sütnek, egészet keverőtálban, börtön rácsain, rácsokon kívül, legjobban megérteni, nagy puszit, vilag hatalom, bundában kisütött, vinetát meghámozom, nagyobb tepsit, tepsi megtelt, vajjal elmorzsolom, kakaót hozzagyúrom, tepsi nagyságára, írás szerzője, világ vezető, kötet elérhető, szerző bestseller, szalonnahatározó,
© 2013 TVN.HU Kft.